HUR SKA DU PACKA KÖKET SÅ ATT SAKERNA HÅLLER

Köket är oftast det allra svåraste rummet att packa. Dels är det mycket glas och porslin som är ömtåligt, och dels är det många småpryttlar att hålla ordning på. Vi hjälper dig gärna att packa, men om du vill packa själv har vi satt ihop några tips för en säker flytt:
Det finns antagligen massor av saker i ditt kök som du inte använder så ofta. Börja med att packa sådant.
Använd skyddspapper, silkespapper, kökshanddukar eller bubbelplast för att slå in glas, porslin och andra ömtåliga saker. Tidningspapper ger fläckar!
Packa tallrikar på högkant med skyddspapper emellan varje tallrik. Lägg lite bubbelplast eller ihopknycklat papper i botten av lådan så skyddas de bättre.
Packa glasen ett och ett och skydda dem ordentligt. Samma sak här. Lägg bubbelplast eller ihopknycklat papper i botten. Knyckla ihop papper högst upp och på sidorna också för säkerhets skull.
Kaffebryggare, brödrost och andra maskiner är skrymmande och kan vara ömtåliga. Om du har mindre kartonger att packa dem i är det att föredra. Sedan kan de mindre kartongerna packas i en vanlig flyttkartong. Annars är det skyddspapper eller bubbelplast som gäller för dem också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *