SÄKERHETEN PÅ MAGASINERINGEN

Många kan oroa sig över om sakerna verkligen är säkra på magasinet. Man tänker sig att om många har sina saker på ett och samma ställe och magasineringen kanske ligger avsides, kanske det är lätt hänt att man undrar över hur säkert sakerna är när de ligger magasinerade. Som vid inbrott vill man ju inte bli bestulen på sina saker. Och även om det inte skulle vara särskilt dyrbara saker, så kan de alltid ha ett affektionsvärde för en själv, men inte för andra. I vilket fall vill man inte bli bestulen på sakerna när de är magasinerade. De företag som erbjuder magasinering brukar tänka på detta. Då kanske de har någon som arbetar på kontoret, på plats på dagtid så att det finns folk som är på plats där under dagtid. Och på nätterna kan de ha ett vaktbolag som går på sina nattronder flera gånger under natten. Sedan bör de dessutom ha sakerna försäkrade, precis som även du som privatperson bör ha, sakerna försäkrade alltså.

Vilken hyra önskas?

Det kan skilja sig åt ganska mycket mellan de olika företagen som erbjuder magasinering. Här gäller samma principer som men andra lågprisbutiker, eller matrestauranger; ju lägre pris desto mindre service. Är det en väldigt billig magasinering är det troligt inte särskilt väl bevakad magasinering. Är man inte så rädd om sakerna men ändå vill ha kvar dem, kan man ju alltid välja en magasinering som inte kostar särskilt mycket. Men ju mer magasineringen kostar, desto säkrare bör de vara. Betalar man mycket för en magasinering, kan man ju kräva att de tar fullt ansvar för sakerna som magasineras.

Vad får man magasinera?

Vad man får magasinera brukar i alla fall de seriösa magasineringsföretagen ha hårda krav på. Det är ju inte bra om man magasinerar dyrbara juveler och smycken. Det förstår nog de flesta. Sådant bör förvaras i bankens förvar. Man brukar heller inte få magasinera matvaror då de kan dra till sig råttor av olika slag. Dessutom blir de dåliga, så är det inte bara råttor som dras till magasinen, utan även andra skadedjur. Och sådana kan lätt spridas till andras förråd, och det brukar de andra hyresgästerna inte gilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *